top of page

Permanente ontharing

In principe is de behandeling voor iedereen toepasbaar, behalve indien u minderjarig bent of aan 1 van de contra indicaties voldoet. (Deze komen iets verder op deze pagina nog aan bod)

 

Naar mijn persoonlijk gevoel is deze behandeling echt ideaal indien:

- u het (nagenoeg) dagelijks scheren van een bepaalde zone ontziet

- u last heeft van ingroeiende haren na scheren / epileren

- u (al dan niet) overmatige haargroei heeft op een zone waarop u het niet wenst 

- u last heeft van PCOS (vrouwelijke hormonale stoornis)

- u transgender bent (man naar vrouw)

- u last heeft van hirsutisme (overmatige haargroei, zowel bij mannen als vrouwen)

- u een dagelijks gemak prefereert 

Image by Yen Phi
Waarom kiezen voor Senti Bene?

Ik voer deze behandeling al professioneel uit sinds 2012.

Ik heb dus ondertussen een jarenlange ervaring en alleen maar tevreden klanten!

Ik heb de opleiding om te mogen werken met deze toestellen nog zelf gegeven aan andere specialistes, dus ik weet uitermate goed waarover ik spreek en ben ook technisch zeer goed op de hoogte.

Daarnaast heb ik naast de traditionele opleidingen ook een A1 bachelor niveau in de gezondheidszorg.

Tot slot heb ik de behandelingen ook zelf gehad, op meerdere zones. Ik ben dus zowel ervaringsdeskundige in het geven van deze behandelingen als in het krijgen/ondergaan.

Hoe werkt het?
Waarom zijn meerdere behandelingen noodzakelijk?

IPL staat voor Intense Pulse Light. 

Bij een IPL behandeling wordt, d.m.v. lichtimpulsen met hoge energie, warmte opgewekt. De warmte wordt door het melanine (donker pigment) in de haartjes opgenomen en getransporteerd naar de haarzakjes en haargroeicellen. Door deze warmte worden de haarzakjes en de haarstamcellen vernietigd en kunnen ze dus geen haren meer produceren. 

 

Op deze manier staat IPL dus echt voor een permanente oplossing tegen ongewenste haargroei. Deze behandeling kan op elk deel van het lichaam worden uitgevoerd.

Uiteindelijk, na 5 - 9 behandelingen, kan u rekenen op een haarreductie van 80-90%.

 

Enkel haartjes in een actieve groeifase kunnen worden behandeld. 

(zij zijn aanwezig aan het oppervlak en kunnen dus de warmte transporteren naar de haarwortel waarmee ze nog zijn verbonden)

Daarom moet u gemiddeld rekenen op 5 - 9 behandelingen voor een optimaal resultaat.

De hele wetenschap en uitleg hierover geef ik u graag mee tijdens uw eerste (gratis) kennismakingsgesprek zonder verdere verplichtingen.

 

IPL is vergelijkbaar met het beter bekende laserontharen. De manier van werken is nagenoeg identiek, maar de grote voordelen zijn vooral de snelheid van de behandeling (waardoor deze een stuk minder pijnlijk is (*) en de prijs van de behandeling. Die ligt namelijk een stuk lager, net omdat er sneller gewerkt kan worden.

Vroeger waren er bij IPL meer behandelingen nodig dan bij laserontharing, maar dit is inmiddels achterhaald. (mits er gebruik wordt gemaakt van hoogwaardige apparatuur zoals bij Senti Bene)

Ook het resultaat is volledig vergelijkbaar met deze van laserontharing. Eens de haarwortel is vernietigd kan er absoluut geen haargroei meer optreden. Laat u dus niet verleiden tot de veel duurdere laserontharing terwijl u bij mij terecht kan voor een even effectieve en veilige behandeling met dezelfde resultaten.

Indien u dit wenst geef ik u ook alle informatie over het toestel waarmee ik werk, zodat u zeker weet dat u in veilige handen bent.

De IPL techniek waarmee ik werk is 100% professioneel en dus absoluut niet te vergelijken met "IPL toestellen die u tegenwoordig zelf voor een paar €100 kunt aankopen ". 

 

(*) het gevoel van IPL ontharing is vergelijkbaar met een rekkertje die tegen de huid tikt

Zijn de haren definitief weg?

Ja! (staat hierboven grondig uitgelegd)

Door een gecontroleerde puls van de machine wordt de haarwortel verhit tot 70°C. Op deze temperatuur coaguleren eiwitten en brandt het haarzakje kapot. Wanneer het haarzakje is vernietigd kan er geen enkele vorm van teruggroei meer mogelijk zijn. 

Mogelijkheden

Ik gebruik een toestel van de laatste generatie waardoor IPL behandelingen bijna voor iedereen mogelijk zijn en vooral ook veilig kunnen worden uitgevoerd. 

Witte haren (deze bevatten geen melanine) kunnen echter niet worden behandeld.

Zwangere vrouwen, vrouwen die borstvoeding geven en personen met bepaalde ziektebeelden / en of onder bepaalde medicatie kunnen eveneens niet worden behandeld. (Oa. epileptie, sint Janskruid, medicatie tegen depressie of medicatie die de fotogevoeligheid van de huid vergroot)

Tevens dient u op te letten met blootstelling aan UV straling net voor, tijdens en net na uw behandeling. (zowel via zon als zonnebank). U dient bij aanvang van de behandeling er voor te zorgen dat uw huid zijn natuurlijke kleur heeft (zonder bruining) en deze zo te houden tijdens de behandelingen. Na uw laatste behandeling dient u zeker nog 2 weken uit de zon te blijven. Dit is absoluut noodzakelijk! 

 

Twijfelt u of u in aanmerking komt voor IPL? Dan kan u gerust vrijblijvend een gratis intake gesprek boeken al dan niet gecombineerd met een testflits om te kijken hoe uw huid reageert. Laat u zeker overtuigen door de resultaten, die al zichtbaar zijn na 1 (test)behandeling.

After/Pre care instructies

* De haartjes dienen voor de behandeling ongeveer 1 mm lang te zijn. 

U kan deze zelf scheren een paar dagen voor de behandeling. 

Indien ik ze zelf moet kort zetten d.m.v. een tondeuze betaalt u hiervoor een supplement.

 

* Een lichte uitslag zoals bij een lichte zonnebrand kan voorkomen bij sommige personen en kan geen kwaad.

* U kan enkele dagen nadien lichte jeuk ervaren op de behandelde zone, dit kan eveneens geen kwaad

* Neem geen heet bad of douche net na de behandeling.

* Sauna of andere blootstelling aan grote hitte is absoluut af te raden de eerste 1-2 dagen na de behandeling

* U mag tussen de behandelingen niet epileren of harsen, scheren en epileercrème zijn wel toegelaten.

* Hou u aan de afgesproken momenten voor de behandeling. Indien u hiervan afwijkt kan het zijn dat u meer behandelingen nodig heeft. (gezien de afspraken worden ingepland volgens uw natuurlijke haarcyclus)

bottom of page