top of page
118711318_3467636563300268_6414590150939067035_n.jpg

senti bene

Senti Bene staat letterlijk voor een goed gevoel. Een goed gevoel krijgen we in het algemeen pas als lichaam en geest in balans zijn en we in onze eigen kracht staan.

Daarom is Senti Bene al een hele tijd een volledig holistisch salon - centrum. (De zaak zelf bestaat al sinds 2010 en groeide doorheen de jaren met mij mee tot wat het vandaag is)

Waar staat Senti Bene nog voor?

Kwalitatieve permanente ontharing (ik bied deze behandeling al aan sinds 2012)  en ondersteuning waar u het nodig heeft.

Onder de vorm van bijvoorbeeld:

- hulp bij het kiezen en/of gebruik van edelstenen en mineralen

- hulp bij het kiezen van uw verzorgingsproducten

- kleine kaart leggingen en pendelen 

- healing

- coaching (uzelf terugvinden, leren wat voor u belangrijk is)

- voedingsadvies 

- sport en beweegadvies

- gewoon een fijne babbel, het kunnen luchten van uw hart, zonder dat er geoordeeld wordt (en in alle privacy)

- edelsteenwater / aangepaste thee / etc

- en veel meer...

  • Facebook
  • Instagram

mijn verhaal

Waarom is Senti Bene vandaag zoals het is?

Onderstaand vertel ik hoe ik met alle aspecten van wat ik doe in contact ben gekomen. Senti Bene bestaat sinds 2010 maar de zaak zelf is in die jaren met mij meegegroeid. Van een traditioneel schoonheidssalon - nagelstudio naar een holistisch centrum voor mens en dier. Zoals ik groei als mens, groeit en evolueert mijn zaak met mij mee.

Naast de behandelingen ben ik een creatief beestje en gepassioneerd door stenen en magie. Vandaar ik dus ook graag dingen maak zoals de orgoniet en de juwelen. En dus ook de producten verkoop die ik vandaag verkoop.

Ik bied niets aan wat niet 100% bij mij past.

Door de komst van mijn zoontje kies ik nu ook bewust om de focus te leggen op de online verkoop en het online advies. 

Dit en het creatief  bezig zijn met stenen en juwelen kan ik namelijk perfect combineren met de zorg voor hem.

Ik geef nog steeds behandelingen, maar de tijd hiervoor is beperkter dan vroeger.

Passie voor schoonheidszorgen

Ik was nooit het typische meisje die altijd voorbestemd was om een schoonheidsopleiding te gaan volgen. 

Mijn algemene opleiding was een opleiding in het ASO.

Jammer genoeg had ik in mijn tienerjaren last van de typische puberkwaaltjes, mét bijbehorende onzuivere huid en acne. 

Gaande weg, zoekend naar oplossingen, wou ik steeds meer weten over hoe onze huid/nagels/ed. nu echt ineen zaten. En zo is ook de passie voor schoonheidszorgen gegroeid. Door steeds beter te worden in het verzorgen van mezelf, wou ik die passie ook delen met andere mensen.

De voldoening is dan ook groot wanneer ik anderen kan helpen.

Passie voor voeding

Op dezelfde manier is de passie voor voeding mee gegroeid. 

Ik had zelf een aantal zware voedselallergieën (*) en ik wou hier graag het fijne van weten. 

Bovendien is het zo dat je de huid en nagels nooit optimaal krijgt wanneer er onvoldoende voedingsstoffen (afkomstig uit de voeding) aanwezig zijn. Voeding en schoonheid / gezondheid gaan hand in hand.

Daarom heb ik een bacheloropleiding voedings - en dieetleer gevolgd. Zo kan ik een totaalconcept aanbieden.

Mooi aan de binnenkant én mooi aan de buitenkant.

Ik bied dan wel geen aparte sessies aan die enkel over voeding gaan, de kennis en nuttige info wordt verwerkt in het advies tijdens coaching, behandelingen of de aankoop van producten.

(*) Door het innerlijke werk, gebruik van edelstenen en healing bij mezelf zijn zowat alle allergieën verleden tijd. Maar indertijd heeft het mij wel op dat pad gebracht.

Passie voor definitieve ontharing

Ik heb een lichte hormonale afwijking (PCOS, komt bij 1/10 vrouwen voor) (*) waardoor ik al sinds tienermeisje een zwaardere haargroei had op een aantal zones. Dit heeft mij een lange tijd zeer onzeker gemaakt over mijn lichaam. Ondanks het laten staan van de haren tegenwoordig wel eens wordt gezien als een teken van de geëmancipeerde vrouw, is het voor veel vrouwen (en ook mannen) nog steeds taboe om op bepaalde zones (te veel) haar te hebben.

Ook ik heb hier lang mee geworsteld. Op jonge leeftijd ben ik beginnen met scheren, maar dit moest dan dagelijks herhaald worden wat een lang ritueel met zich meebracht. Ook had ik dikwijls last van irritaties of wondjes door het veelvuldig scheren. Later ben ik beginnen epileren / harsen, maar ook hiervan had ik enorm veel irritatie. Ingegroeide haren en ontstekingen waren schering en inslag. De haren waren dan wel weg, maar er was nog steeds een groot gevoel van onzekerheid. 

Zo ben ik op een dag een epilatiecentrum voor definitieve ontharing (met IPL, geen laserontharing) binnen gesukkeld, onzeker en bang, maar tegelijkertijd ook benieuwd of er een echte permanente behandeling zou zijn tegen die vervelende haren.

Daar heb ik toen 1 zone laten behandelen, met een fantastisch resultaat als gevolg.  Mijn geluk kon niet op.

Toen wist ik het eigenlijk al, dit wou ik zelf doen.  Een paar jaar later ben ik dan ook begonnen met het uitvoeren van deze behandeling (2012). Ik heb er ook een tijd lang opleiding voor gegeven aan andere specialistes. Ik weet dat deze uitleg zeer persoonlijk is, maar ik begrijp dus ten volle alle redenen waarvoor iemand kan kiezen voor definitieve ontharing.  

U hoeft zich bij mij dus absoluut over niets te schamen (iets wat meer mannen en vrouwen doen dan u zelf zou denken), ik ben hierin zeer open. Bovendien heb ik ondertussen de behandeling op vrij veel zones zelf gehad, dus ik kan ook het gevoel, de ervaring en het resultaat meegeven met u. 

(*) net als bij de voedselallergieën is deze disbalans nog nauwelijks aanwezig vandaag.

Passie voor de holistische benadering

Zoals ik al eerder vermeldde, was Senti Bene tot eind 2019 vooral een traditioneel schoonheidssalon.

Echter was het gebruik van healing, edelsteentherapie en de natuurlijke benadering bij mij al sinds kinds af aanwezig.

Ik verzamelde bijvoorbeeld als kind al stenen en mineralen. Ik "healde" (zonder toen te weten wat het inhield) mijn dieren. Ik heb altijd het gevoel gehad dat er méér was, alleen werd dit in mijn opvoeding absoluut niet gestimuleerd. Leren en werken was bij ons thuis de boodschap. "Verstand gebruiken" zoals ze zeggen, en al helemaal niet teveel voelen.

Ik heb bovendien een vrij zware jeugd gehad (iets waar open kan over gesproken worden), waarbij ik alle connectie met mezelf even ben verloren, en jaren op zoek ben gegaan naar wie ik nu echt was/ben.

Uiteindelijk ben ik eind de 20 zwaar ziek geworden, omdat mijn leven te ver begon af te wijken van wie ik was.

Sinds mijn 30 ste levensjaar heb ik dan ook de spiritualiteit terug een grote plaats in mijn leven gegeven.

Door te worden wie ik ben, zonder me af te vragen wat een ander daar van zou gaan denken, heb ik mezelf ook echt kunnen genezen.

Mijn connectie met de natuur, mensen en dieren rondom mij is hierdoor alleen maar aan het groeien.

Ik hoop die passie en het geluk die er bij hoort dus aan u te kunnen doorgeven.

Bovendien zorgt het er voor, dat ik u als mens volledig leer kennen, en ik oprecht kan meeleven en voelen.

Omgekeerd leert u mij ook kennen, met alle fouten en gebreken (maar uiteraard ook alle goeie kanten). Net omdat mijn "zwaktes" mijn sterke kant zijn.

Door te zijn wie ik ben, kan u zijn wie u bent. In de oppervlakkige wereld waarin we nu leven, is dit meer dan broodnodig! 

Contact

Wil je meer weten over mij? 

Stuur dan gerust een berichtje of kom eens vrijblijvend langs voor een babbel (wel even afspreken op voorhand)

0470465778

bottom of page