top of page

Healing

Er bestaan vele vormen van healing. Onder healing vallen alle therapieën die inwerken op het energiesysteem binnen ons lichaam. Ik gebruik eigenlijk geen enkel vast systeem op zichzelf gezien ik mij best voel bij een combinatie van verschillende vormen. Binnen Reiki zijn er eveneens diverse stromingen, diverse leermethodes en handelingen. Ik zelf ben ondertussen ingewijd tot het Master level Reiki, al ga ik hierbij niet altijd even traditioneel te werk als de meesten. Ik geef deze behandelingen meer op gevoel dan dat ik een vast stramien of werkwijze volg.

Jezelf zijn is de basis voor alles, vandaar ik hier ook mijn ding doe.
Ik hou bovendien niet van het hele zweverige dat je bij veel alternatieve zaken terug vindt. Spiritualiteit toepassen in het dagelijkse leven hoeft nu niet bepaald samen te gaan met het hele "geitenwollensokken" gebeuren. Het mag natuurlijk, ieder zijn ding, maar ikzelf knap daar op af, vandaar ik ook niet pas in een "traditioneel alternatief" plaatje.
Naast Reiki gebruik ik ook nog bepaalde massagetechnieken (marmapunten, reflexologie), edelsteentherapie, etherische olieën en klankschalen (zowel voor op het lichaam als soundhealing). Allemaal werken ze in op het energiesysteem binnen ons.

Reiki behandeling

Voor de basis steun ik op de traditionele handposities van Reiki. Eerst en vooral gebruik ik een essence van aromatherapie, aangepast aan waar u op dat moment het meeste nood heeft (vanuit de ayurvedische principes). Door deze rustig en diep in te ademen komt u al in een diepere ontspanning. Nadien worden de gewone handposities van Reiki toegepast. Aan het begin van de behandeling vraag ik uiteraard wel of er plaatsen zijn waar u aanraking niet aangenaam zou vinden. Op die zones kan ik dan via het aura werken om zo toch de benodigde energie te geven aan het lichaam zonder dat ik fysiek contact hoef te maken. In alle andere gevallen vind ik het voor mezelf veel fijner werken als ik toch fysiek contact kan maken (dit contact gebeurd bovenop de kledij, u hoeft zich niet uit te kleden voor deze behandeling).

 

Als ik bepaalde blokkades voel of ervaar die extra aandacht vragen kan ik hiervoor edelsteentherapie of klankschalen inzetten.

Uiteraard gebeurt alles in samenspraak zodat u zich 100% comfortabel voelt.

In de ruimte waarin de behandeling doorgaat staan diverse mineralen en edelstenen opgesteld die op uw lichaam en geest inwerken. Ook brandt er steeds een zoutlamp die zorgt voor extra zuivering.

Ik behandel alle chakra punten langs de voorkant van uw lichaam en laat u niet omdraaien (ondanks er ook punten aan de achterkant van het lichaam zitten) zodat u de hele behandeling al liggend op uw rug krijgt. De behandeling is hierdoor niet minder effectief, en ik vind persoonlijk dat het gemakkelijker is om zo een diepe ontspanning te ervaren die sowieso al zeer helend werkt naast de behandeling op zich. Indien ik klankschalen inzet laat ik u wel even op uw buik liggen, gezien deze het meest rust geven (vind ik persoonlijk) wanneer toegepast op de achterzijde van het lichaam.

 

Het doel van de behandeling is dus het helpen opheffen van blokkades op de meridianen en in de chakra's van ons lichaam, waardoor het lichaam terug in staat is om zichzelf te genezen. De behandeling op zich is geen genezing, enkel een hulp om uw lichaam te ondersteunen in het genezingsproces.

Daarnaast is het een vorm van volledige ontspanning, die ervoor zorgt dat stress op de achtergrond verdwijnt. Dit alleen al heeft een zeer gunstige invloed op ons lichaam. 


bottom of page